Onze droom

Het is leuk om hardop te dromen, vooral samen. Te fantaseren over de toekomst. Als je er lang genoeg over praat lijken je droombeelden bijna waar, je kunt ze zien, ruiken, proeven, voelen. Het vervult misschien diepe wensen, van vroeger, die je bijna was vergeten. Of juist nieuwe wensen, misschien een nieuwe levensfase, een ander leven, een volgende stap. Of dat alles bij elkaar!

Ook wij dromen graag. En soms is het ook de juiste tijd om die droom verder te brengen, om ermee aan de slag te gaan, te gaan uitzoeken wat mogelijk is, wat willen we nu precies.?

Een mooie oude boerderij met bijgebouwen voor logies en trainingsruimte. Een natuurlijke omgeving, met weiland en bossen. Een ruimte om te wonen, te werken en te leven, liefst in het westen, in de buurt van de randstad.

Karin wilde graag haar coaching en trainingspraktijk vanuit huis voortzetten, minder het land doorkruisen. Een plek in de natuur. Een plek voor mensen om tot rust te komen. Ook een zoete inval creëren, een plek waar mensen komen en gaan, en heerlijk genieten.

Jaap wilde na het runnen van een middelgroot hoveniersbedrijf een eenvoudiger leven. In de natuur, en vooral weer met zijn eigen handen werken, je eigen groente verbouwen, kippen en schapen om je heen, het land onderhouden. Maar ook een eigen huis bouwen en mensen verwelkomen op zijn zelfgecreëerde domein.

Hoe meer we erover nadachten, hoe meer wensen er naar boven kwamen! Het was maart 2011, en we besloten ervoor te gaan. Crisis of geen crisis!

We konden onze woning in de Zaanstreek en Jaaps bedrijf gelukkig snel verkopen. Dit proces ging sneller dan het realiseren van onze nieuwe droom. Zo zaten we dus in het voorjaar van 2012 zonder huis en bedrijf, maar met een mooie, verwachtingsvolle toekomst. We hebben veel rondgekeken, veel onderzocht, en soms bijna toegehapt als we weer een leuke boerderij of een mooi oud schoolgebouw tegenkwamen. Maar nee, toch niet, het vraagt geduld, soms zelfs veel geduld. En vertrouwen dat we de juiste plek zouden gaan tegenkomen. En als je de plek vindt, dan weet je het eigenlijk meteen.

Karins zus woonde al op het Landgoed Linschoten en vertelde ons tijdens een zonovergoten lunch over de Louisehoeve. Een boerderij op een prachtige plek.  Na de lunch besloten we een wandeling te maken naar de Haardijk, naar de Louisehoeve.

Geweldig! Dit past helemaal! De rust, de ruimte, het uitzicht, de prachtige authentieke gebouwen. Op een landgoed midden in het groene hart. Alleen… en er moest nog zo veel gebeuren voordat dit een B&B zou kunnen zijn! Maar het paste helemaal bij onze droom, ons idee van leven, wonen en werken.

Het kostte nog een jaar van onderzoeken, onderhandelen, plannen maken, adviseurs, banken, gemeente, vergunningen, architecten enz. Maar in juli 2013 was het zover en was de overdracht daar. Eindelijk konden we onze droom met onze beide handen aanpakken.

Welkom in onze droom die Landgoed Logies Louisehoeve heet. We hopen dat u er net zoveel van geniet als wij.

gastvrouw en gastheer verkleind